Aosept  360  ml

Aosept
Tillverkare
Alcon
Konserveringsmedel
Nej
Innehåll
En vattenbaserad vätska som innehåller: hydrogen peroxide 3%, phosphonic acid (stabilisator), sodium chloride, phosphate (buffertsystem) och poloxamer (ytaktivt ämne), HydraGlyde Moisture Matrix (EOBO-21-polyoxyetlen-polyoxybutyle)
Hållbarhet öppnad förpackning
Öppnad flaska ska användas inom 3 månader.
Etui medföljer
Ja, en linsbehållare med AODISC katalysator
Specifikation

129 kr

Aosept | 360  ml

Linsvätska

Aosept Plus med hydraglyde moisture matrix är en peroxidlösning från Alcon som erbjuder djup rengöring med varaktig komfort. Med Aosept Plus kan du rengöra, desinficera, neutralisera och förvara dina kontaktlinser samt ta bort proteiner. Aosept Plus innehåller medlet väteperoxid som effektivt tränger in i linsen och rengör på djupet.

Observera att Aosept Plus är en peroxidlösning. Det är därför väldigt viktigt att du aldrig sätter i linserna i ögat innan peroxidlösningen har neutraliserats, då det kan skada ögat. Aosept Plus får inte heller användas direkt i ögat.

Aosept Plus är lämplig för alla typer av kontaktlinser, inklusive silikonhydrogel-linser.

Aosept Plus innehåller inga konserveringsmedel.

Ett etui med AODISC-neutralisator medföljer varje flaska. Använd alltid det medföljande etuiet och häll aldrig över Aosept Plus till en annan behållare.

Användning:

Lägg linserna i etuiet och skölj dem noggrant i 5 sekunder. Fyll behållaren med vätska och låt linserna ligga kvar över natten eller i minst 6 timmar för neutraliseringsprocessen att bli färdig.

I den medföljande behållaren finns en AODISC-neutralisator som förvandlar peroxidlösningen till en konserveringsmedelsfri saltlösning. < br/>
Se alltid till att dina linser är korrekt neutraliserade innan du sätter dem i ögonen. Oneutraliserad Aosept Plus vätska är ett mycket effektivt desinfektionsmedel som kan orsaka stark sveda om det tillåts komma i kontakt med ögat. Om du skulle sätta en oneutraliserad lins på ögat, tag genast ut den, skölj ögat med stora mängder sterilt vatten och gör om desinfektionen innan linsen används igen.

Öppnad förpackning ska användas inom 3 månader, därefter ska överbliven vätska kastas. Undvik att röra flaskans mynning så att vätskan inte kommer i kontakt med smuts. Läs alltid medföljande bruksanvisning och följ din optikers råd för hantering och användning av linser och linsvätska.